Ce spun absolventii nostri?
“[…] salutare tuturor celor potential interesati de masterul MSSCC,
Colegii ma striga Ange sau Angi, profesorii imi spun Angela sau, d-l profesor Golet, seful departamentului de matematica din cadrul Politehnicii, cu mare eleganta, imi spune „d-na doctor”. Asta, pentru simplul fapt ca, pana in prezent, am lucrat si voi continua sa lucrez ca medic specialist epidemiolog.
Ce caut eu aici? La 10 ani de la terminarea facultatii de Medicina ma aflam in fata unei mari provocari: o noua specializare medicala sau reprofilare. Motivatia: subiectiva si obiectiva. Mentionez aici ca sunt mamica unui baietel superb, saten cu ochii albastri, „frumos, istet si prapadit”, asa cum ii place lui sa spuna si incerc sa ii asigur un viitor mai bun. Am optat pentru o gradinita privata si pentru sansa de a face ceva mai mult decat am facut eu pana acum. Alegerea unei specializari secundare, clinice, insemna „lupte seculare” care durau cel putin 4 ani, garzi peste noapte si ruperea completa de o specializare pe care o am deja si care este fumoasa, insa insuficient apreciata la noi. Am fost pusa intr-o situatie penibila acum cativa ani, cand, unul dintre medicii din spital mi-a cerut ajutorul, epidemiolog fiind, pentru prelucrarea unor date obtinute in urma unui studiu clinic. Se presupunea, implicit, ca sunt o ‘cunoscatoare’ in domeniu, data fiind specializarea mea. Prin urmare, gandul de a urma o specializare in domeniu mi-a incoltit inca de atunci, chiar si pentru simplul motiv ca nu am vrut sa ma mai aflu vreodata intr-o situatie similara. Si aici a intervenit marea temere a unui absolvent de Medicina: MATEMATICA. Si, totusi, instinctul mi-a spus sa merg inainte. Si nu doar instinctul. Dupa un prim interviu pentru admitere, a urmat un concurs de burse. O prima reusita pentru mine. Nu mai plateam nici scoala si, mai mult, primeam si o bursa care acoperea integral taxa pentru gradinita. Am realizat ca profesorii si sponsorul masterului pun accent pe munca, inteligenta, logica si perseverenta. Au urmat examene grele de statistica, programare, dar si legislatie si comunicare stiintifica. Si nu doar cu profesori de aici, ci si cu cei din Anglia. Intre spital, gradinita, parcul de joaca si familie, am venit zilnic la scoala, pentru a acumula cat mai mult si ore tarzii in noapte ma prindeau citind lucruri complet noi. Insa incurajarile permanente ale profesorilor m-au tinut la suprafata si acum pot spune: “Daca vrei, poti!” Luni este prima mea zi de munca in calitate de biostatistician la Cmed si Vladut a terminat gradinita, incepe scoala.”
Angela Adam (absolvent MSC, 2012)
August 2012
“Dupa parerea mea, principalul defect al Universitatilor din tara noastra este lipsa contactului cu realitatea pietei muncii si cerintelor acesteia. De aceea ideea unui master organizat de catre o companie mi s-a parut interesanta din start, deoarece materia predata avea sansa sa fie construita conform cerintelor unui job. Mi-a placut de asemenea faptul ca se oferea o specializare in sensul real al cuvantului, adica aplicarea cunostintelor din cadrul unor domenii largi – matematica, informatica etc. – asupra unui domeniu ingust – cercetarea medicala. Practic, daca lucrurile mergeau cum trebuie, in urma acestui master urma sa ma aleg cu o profesie, si nu doar cu inca o diploma de studii superioare.
Lasand la o parte piata muncii, un alt argument in favoarea acestui master este dat de orele predate de profesorii de la Imperial College. Cu ajutorul acestora, fara a parasi tara, studentii au ocazia de a trai experienta studiilor in strainatate, la o universitate de prestigiu.
Nu in ultimul rand, merita mentionata oportunitatea de a realiza un stagiu de practica in cadrul Cmed. Saptamanile de practica reprezinta o experienta utila pentru toti cei care nu au mai lucrat pana atunci, oferindu-se o viziune de ansamblu asupra modului de lucru si de interactiune interpesonala in cadrul Cmed. Astfel, fie ca se va urma o cariera in Cmed sau se va opta pentru un job in cadrul altei companii, stagiul de practica ofera o idee mai clara asupra ce inseamna un loc de munca si comportamentul care este asteptat de la angajati.”
Minola Ilica (absolvent MSC, 2012)
August 2012
“Am absolvit Facultatea de Matematica si Informatica si am considerat necesara continuarea studiilor deoarece conceptele teoretice dobandite nu mi s-au parut suficiente pentru a opta spre o directie profesionala. In cadrul acestui program masteral am avut ocazia de a continua pe partea reala si in acelasi timp de a incerca ceva nou – aplicarea partii reale intr-un domeniu despre care nu stiam mare lucru. Si asta mi-a starnit interesul. Am finalizat cu succes acest program si il recomand cu convingere. In decursul celor doi ani, am avut parte de multe incercari ce au ajutat in dezvoltarea si formarea mea, atat profesionala cat si personala. Am fost placut surprinsa de metodologia si continutul cursurilor, de modul de predare al profesorilor si de metodele de evaluare. Am avut ocazia de a invata de la profesori specialisti din Anglia, de la Imperial College of London, acestia asigurandu-se mereu ca studentii au inteles ce era de inteles, metodele lor de predare fiind diferite, bazate pe discutii libere si exercitii. De asemenea, apreciez posibilitatea de a pune in practica lucrurile invatate, si in afara scolii, in cadrul unei companii reprezentative – CMED. In plus, bursele vin in intampinarea studentilor, oferindu-le posibilitatea de a se concentra pe partea de studiu, punand acest aspect pe prim-plan. Consider ca acest program inglobeaza o serie de posibilitati pentru actualii studenti, viitori angajati.”
Claudia Cristian (absolvent MSC, 2012)
August 2012
“Dupa ce am terminat facultatea, am dorit sa-mi continui studiile, dar am dorit ceva serios si diferit. Nu sunt un as in matematica, iar despre studiile clinice nu stiam nimic. Cu toate acestea am optat pentru acest master si nu am fost dezamagita. Am inceput cu elementele de baza si am ajuns sa invat lucruri noi si de actualitate; metode folosite de specialisti la ora actuala. Important a fost ca am avut posibilitatea sa exersez, sa aplic cunostintele invatate intr-un internship la o firma specializata in acest domeniu.
Am avut oportunitatea de a invata de la unii dintre cei mai buni profesori din Anglia, lucru rar intalnit in Romania. De la ei am invatat cele mai noi metode in statistica si am putut observa modul englezilor de desfasurare a activitatilor educationale. Poate aceasta a fost cea mai importanta experienta, atat profesionala cat si personala.
Mediul a fost placut; profesori dedicati, colegi prietenosi si toti dornici sa te ajute. O atmosfera numai buna pentru cei doritori de invatatura. In ajutorul acestora vine Cmed care ofera burse astfel incat studentii sa poata sa-si concentreze atentia asupra studiului. Recomand tuturor cu caldura acest master.”
Mona Luta (absolvent MSC, 2012)
August 2012
“Alegerea acestui master a fost cea mai buna oportunitate de a studia statistica si de a imbina intr-un mod armonios cunostintele mele de informatica cu notiuni medicale. Profesori bine pregatiti, programe bine organizate cat si sansa de a invata de la profesori de la Imperial College London au fost un succes pentru acest master. Pe langa cursurile si laboratoarele propriu-zise, am mai participat la o conferinta de statistica din care am putut observa mediul academic si noi metode bio-statistice. Colectivul din care am facut parte doi ani a fost unul motivant, mereu intr-o stransa competitie. Totul s-a desfasurat intr-un mediu placut in care ne-am putut dezvolta ca si masteranzi si dobandi noi cunostinte la fiecare pas. As recomanda oricarei persoane care iubeste cifrele acest master.”
Roxana Cramba (absolvent MSC, 2012)
August 2012
“Am ales acest masterat pentru ca mi s-a parut interesant faptul ca este un program interdisclipinar cu predare in limba romana si engleza. Astfel mi s-a oferit sansa de a experimenta un alt stil de predare – cel al profesorilor din Anglia. Acesta a fost cu totul nou pentru mine, fiind extrem de util si foarte diferit de modul de predare din Romania. Profesorii din Anglia pun accent mai mult pe partea practica decat pe cea teoretica, acest lucru ajutandu-ma sa asimilez mult mai usor informatiile noi. Mai exact, prin intermediul acestui program am reusit sa-mi formez o baza solida de cunostinte in statistica. Proiectele realizate in cadrul sau au fost antrenante si m-au ajutat sa imi dezvolt spiritul de echipa. Un alt aspect pozitiv al acestui program a fost sansa de a face practica si de a vedea exact ce inseamna un job in domeniu. In final, ceea ce m-a impresionat foarte mult a fost profesionalismul si seriozitatea profesorilor care au reusit sa mentina totusi o atmosfera relaxata.
Consider ca masteratul se adreseaza oricui intentioneaza sa urmeze o cariera in statistica si il recomand tuturor celor care doresc sa experimenteze un program dinamic si folositor.”
Florina Mitoi (absolvent MSC, 2012)
August 2012
„Fiind proaspat absolventa de Matematica-Informatica si a unui program masteral in domeniul matematicii, m-am regasit in problema unui absolvent si anume problema gasirii unui loc de munca. Astfel, oportunitatea oferita de acest program de masterat a fost una extrem de bine venita.
Consider ca domeniul statisticii este vital pentru a putea aplica notiuni matematice in viata de zi cu zi. Medicina fara indoiala este un domeniu atat de necesar oamenilor si umanitatii in general. Acest program masteral mi-a oferit oportunitatea de a aplica statistica intr-o latura a medicinei, si anume in studiile clinice. Am invatat notiuni si tehnici statistice de ultima ora, atat de la profesorii din universitatiile din Timisoara cat si de la profesorii de la Imperial College. Cu totii au reusit sa faca cursurile atractive. Profesorii de la Imperial College au folosit metode de predare/invatare prin care au pus mare accent pe abordarea practica.
Dupa cursurile de anul I, am reusit sa stapanesc bine notiuni si tehnici statistice si am reusit sa conturez un articol pe o tema practica de biostatistica. Cu acest articol am participat la conferinta ICMA 2012 si am avut ocazia sa cunosc de aproape oameni de mare valoare a acestui domeniu.
Mi-am dat seama ca se pune accent pe inteligenta, perseverenta, seriozitate si munca. Implicarea companiei Cmed este unul dintre punctele tari ale acestui program masteral. Sprijinul acordat prin intermediul burselor este unul motivant si vine in ajutorul studentilor interesati si seriosi. Oportunitate de a face stagiul de practica in cadrul companiei te ajuta sa intelegi cum se desfasoara lucrurile in cadrul companiei si daca vii de pe bancile scolii este o experienta extrem de constructiva.
Acest program masteral mi-a oferit oportunitatea de a obtine o profesie odata cu absolvirea si implicit dezvoltarea unei cariere. In urma absolvirii, am obtinut postul de biostatistician in cadrul companiei Cmed. Recomand cu caldura acest program masteral.”
Izabella Toth (absolvent MSC, 2013)
August 2013
„Am urmat programul masteral Metode si Tehnici Statistice in Sanatate si in Cercetare Clinica in perioada 2011-2013 si a fost o experienta ce o recomand oricarui student, fiind adresata tuturor indiferent de ciclu de licenta absolvit. Pot spune ca toate cunostintele mele in acest domeniu au fost formate pe parcursul acestor doi ani, nefiind necesara nicio pregatire anterioara.
De asemenea am reusit sa interactionez cu profesori din Romania din cadrul mai multor universitati, ceea mi-a dat posibilitatea sa dobandesc cunostinte pluri-disciplinare si iau parte la stiluri diferite de predare. Mereu am observat din partea cadrelor didactice interesul si dorinta de a ne raspunde cerintelor noastre.
In fiecare semestru am avut oportunitatea sa particip la cursuri cu lectori din strainatate, specialisti in domenii ale statisticii, ce sunt inca putin dezvoltate la noi in tara si sa fiu la curent cu mijloacele si metodele moderne folosite in studiile clinice. Un alt avantaj a prezentat faptul ca pe parcursul verii am putut sa fac practica de vara la CMED si sa am o imagine mai ampla asupra acestui domeniu si asupra programelor statistice folosite.
Pentru pregatirea lucrarii de disertatie mi s-a dat oportunitatea sa lucrez in cadrul Programul national de screening pentru cancerul de col uterin si sa colaborez cu o echipa de trei medici, cu ajutorul carora am reusit sa aducem multe imbunatatiri acestei initiative si sa avem publicatii in reviste de specialitate. Dupa absolvire, toate aceste cunostinte dobandite, m-au ajutat sa imi gasesc un loc de munca in acest domeniu, in care lucrez si in prezent.”
Andrei Giurca (absolvent MSC, 2013)
August 2013
Cuvintele cheie ale experientei mele in cadrul acestui program de master sunt: profesori Imperial College of London, bursa de studiu, internship Cmed, Erasmus Austria, articol stiintific publicat, loc de munca.
Consider ca alegerea acestui program de master a fost definitorie pentru orientarea mea profesionala si, privind retrospectiv, nu cred ca as fi putut face o alegere mai buna. Am avut ocazia sa interactionez cu profesori din universitatile timisorene, dar si cu profesori de la Imperial College of London; nu cunosc un alt program masteral care sa ofere o astfel de deschidere.
Un alt punct forte il reprezinta internship-ul in cadrul companiei Cmed. Un argument in favoarea acestuia il reprezinta experienta placuta cu trainer-ul de programare in SAS. De asemenea, m-a impresionat placut modul de comunicare interpersonala si mediul relaxat de lucru.
Mobilitatea Erasmus la Universitatea Alpen-Adria din Klagenfurt, Austria a completat armonios experienta mea in cadrul acestui program de master deoarece mi-am elaborat lucrarea de disertatie sub coordonarea O. Prof. Univ. Dr. Jürgen Pilz, care mi-a devenit mentor atat in dezvoltarea personala dar si profesionala. Am avut de asemenea, oportunitatea de a participa la Conferinta Internationala Zilele Tehnice Studentesti, editia a XVIII-a cu un articol stiintific in limba engleza inclus ulterior in volumul conferintei. Acest articol a reprezentat initial un proiect pentru cursul de Elaborare si redactare a textelor stiintifice, dar a ajuns la finalul acestui curs la forma potrivita pentru publicare intr-un volum cotat ISSN.
In concluzie, acest program de master are o abordare practică și actualizată la nevoile actuale ale societatii ; mi-a dezvoltat capacitatea de adaptare la diferite situații de educare-invatare-formare si desigur, m-a condus spre dezvoltarea unei cariere.
Andreea Onuta (absolvent MSC, 2014)
Aprilie 2015
La terminarea facultății, am dorit să îmi continui studiile în domeniul statisticii, fiind atrasă de cunoștințele ce avea să mi le ofere acest domeniu. Am aflat de la unul dintre profesori despre compania Cmed și despre programul masteral MTSSCC, finanțat de aceasta în colaborare cu Universitatea Politehnica și mi-am dat seama că acest master era ceea ce aveam nevoie: imi oferea oportunitatea de a studia la un nivel mai specific și aveam șanse mari de a profesa în domeniul bio-statisticii, imediat după terminarea celor 2 ani de studiu. În plus, compania oferea două tipuri de bursă: de studiu și pentru acoperirea taxei de școlarizare (în cazul în care era al doilea master), pe bază de concurs.
Printre lucrurile ce le-am apreciat la acest program masteral se numără cu siguranță orele predate de profesorii din Anglia – am avut ocazia de a beneficia de un stil diferit de predare și evaluare a cunoștințelor asimilate. M-a bucurat de asemenea să observ influențe din acel stil de abordare și la o parte din profesorii din Timișoara. Stagiul de practică în cadrul firmei a fost un alt punct forte: în acea perioadă am avut ocazia de a interacționa cu o parte din departamentul de Biostatistică și am avut un prim contact cu SAS-ul, soft-ul statistic folosit în cadrul firmei pentru analiza și prelucrarea datelor medicale. A fost o experiență ce o recomand tuturor.
Acest master a fost alegerea potrivită pentru mine, și are toate premisele de a fi la fel și pentru voi, proaspăt (sau nu) absolvenți ai unei facultăți, cei care sunteți pasionați de numere, date (medicale), programare sau analiză statistică.
Otilia Porojan (absolvent MSC, 2014)
Aprilie 2015
As vrea sa incep prin a le multumi absolventilor din anii anteriori, in prezent colegii mei, pentru ca m-au indrumat spre acest master. A fost o alegere inspirata si mi-a oferit multiple oportunitati de dezvoltare.
Prin acest program am avut ocazia de a invata de la unii dintre cei mai buni profesori din Anglia, de a-mi imbunatati cunostiintele de limba engleza, aptitudinile de comunicare si nu in ultimul rand, de a acumula informatii de la colegii mei care activau in diverse domenii .
Cursurile au fost foarte bine structurate, iar ca o consecinta a acestui fapt, programul a fost destul de flexibil permitandu-mi sa continui cu un al doilea master in acelasi timp. In mod surprinzator, aptitudinile dobandite pe parcursul acestui master au fost remarcate si apreciate si in cadrul celui de-al doilea master. Un motiv in plus ca sa pot afirma ca acest program masteral m-a ajutat sa ma dezvolt atat pe plan profesional cat si pe plan personal.
Nu in ultimul rand merita mentionata oportunitatea de a participa la conferinte, de a publica articole in reviste de specialitate si de a lucra indeaproape cu specialisti din cadrul Spitalului Judetean si a Clinicii Bega.
Cu toate ca la terminarea studiilor aveam si alte oferte de munca, ma simt norocoasa ca mi s-a oferit oportunitatea de a face parte din compania Cmed si sper sa ma dezvolt cat mai mult in cadrul acesteia.
Cristina Creanga (absolvent MSC, 2014)
Aprilie 2015
Consider acest masterat potrivit atât pentru cei care doresc să înceapă de undeva viitoarea lor expertiză în domeniu, cât și pentru simpli curioși, datorită pluridisciplinarității sale. Poate fi lejer sau solicitant, în funcție de pregătirea anterioară și finalitatea scontată. Personal, mi-am dorit tot ceea ce promitea. De la cunoștințe, la bursă, la locul de muncă. Dar pe parcurs este foarte probabil să devină destul de clar că vă alegeți cu ceva care transcende aceste liniuțe. Are cursuri ce oferă o privire de ansamblu, cursuri ce aprofundează metode și tehnici statistice de actualitate, cursuri care tratează baza matematică a acestora, și nu în ultimul rând este de menționat cursul de Comunicare Profesională al dlui Prof. Adrian Neagu. De asemenea, structura pe care o are îl face deosebit de potrivit pentru îmbinarea cu mobilități Erasmus, slujbe cu jumătate de normă sau altele. Dincolo de obișnuitul exercițiu de disciplină și dedicație, este o pătrundere în lumea noastră cea de toate zilele. Insuflă gândire critică și asertivitate. Dar cel mai important aspect al acestui masterat, unanim recunoscut, este faptul că poate cu-adevărat să transpună o diplomă de absolvire într-o ofertă de angajare.
Norina Grigoras (absolvent MSC, 2014)
Aprilie 2015
După terminarea unei facultaţi şi a unui master, am auzit de acest program masteral care părea ceva cu totul nou şi diferit de ceea ce am întâlnit până atunci. Am ezitat destul de mult înainte de a aplica, dar acum pot spune că tot ceea ce promitea s-a adeverit.
Aceste masterat este locul în care ştiu că potenţialul fiecărui student este susţinut şi încurajat. Profesorii au fost foarte dedicaţi şi implicaţi în pregătirea noastră iar cursurile variate din programa de master au combinat teoria cu practica, lucru foarte rar întâlnit.
Cu siguranţă, pentru mine, punctul forte al acestui master l-au reprezintat cursurile predate de profesorii de Anglia, asta pentru că personal mi-am dorit să studiez în străinătate.
Mi s-a oferit oportunitatea să particip la internshipul organizat în cadrul firmei Cmed, având o implicare activă. Am avut ocazia să observ mediul plăcut de lucru, dar totuşi motivant şi atunci am luat decizia că merită să îmi schimb cariera.
Recomand cu cea mai mare căldură acest master. Dacă aţi dorit să schimbaţi ceva, dar nu aţi găsit locul în care ambiţia şi muncă să va fie apreciate, atunci cu siguranţă îl veţi găsi în acest program masteral.
Anamaria C. (absolvent MSC, 2015)
Mai 2016